Thursday, January 14, 2010

Dua Ucapan Buat Dua Insan..


Ucapan Pertama

Gambar Kenangan ketika sambutan hari raya Aidilfitri

Ucapan Takziah dari saya buat Ustaz Zakaria Othman( Mantan Pegawai Kebajikan Anak Kedah Mesir) serta keluarga keatas pemergian ayahanda yang tercinta.

Semoga bangya sekeluarga tabah dalam meneruskan perjuangan kehidupan tanpa seorang ayah yang sepanjang usianya tidak jemu mendoakan kejayaan anak-anaknya, tidak pernah patah memberi semangat dan nasihat agar anak-anak menemui jalan menuju kebahagian duniawi dan ukhrawi.

Kami doakan agar roh arwah senantiasa dipayungi rahmat dari Allah 'Azza Wa Jalla serta ditempatkan bersama para anbiya',auliya',syuhada' dan para solihin. Amin Ya Rabbal 'Alamin.


Ucapan Kedua


Al-Akh Ustaz Hairul ketika di Muqayyam

Ucapan Mabruk dari saya buat Al-Akh Al-Fadhil Ustaz Hairul Nizam Mat Husin serta Isteri yang kini bergelar ayah dan ibu kepada seorang puteri.

Semoga kehadiran 'orang baru' atau cahayamata ini lebih mengikat kasih sayang yang tinggi dalam membentuk usrah muslimah dan bakal menjadi contoh di dalam masyarakat dengan men'realiti'kan Islam yang syumul ini sebagai cara hidup.

Kami doakan teratak mahligai Al-Akh ini mampu menjadi salah satu role model terbaik kepada semua mahasiswa/wi yang menuntut di Mesir ini khususnya yang berjaya membina kecemerlangan sebagai penuntut ilmu dan kecemerlangan sebagai suami, isteri ,ayah ataupun ibu.

Tambahan

Di Kesempatan ini pohon doakan saya dan kawan-kawan yang menempuh peperiksaan di bumi Al-Azhar ini agar beroleh kecemerlangan dan dipermudahkan segala urusan. "Berjuang demi memartabatkan Islam"

Akhukum,
Abu Bakar Razak
Asrama Darul Aman Transit,
Haiyu Sabeik, Madinah Nasr Kaherah.
15 Januari 2010
1.00 pagi.

1 comment:

Shahrizan bin Mohd. Hazime said...

salam...

kecemerlangan kalian dalam doaku....nanti boleh bagi nasihat & tunjuk ajar pada ana. Jgn takat ucap je kat ust hairul tu....kena amik semangat sama